De schokkende beelden die de betrokkenheid van het Algerijnse leger bewijzen (video)

marokko
4
25 apr '17
Afgelopen zondag werd de Marokkaanse ambassadeur in Algiers opgeroepen om de "categorische afwijzing van de ernstige beschuldigingen van de Marokkaanse autoriteiten" te ontvangen, betreffende Syrische migranten die via Algerije de Figuig-regio in waren gekomen.

Ter herinnering, de Marokkaanse autoriteiten gaven zaterdag een verklaring uit waarin zij niet te spreken waren over hoe Algerije Syrische vluchtelingen heeft behandeld in hun tocht naar Marokko. In het grensgebied bij Figuig zouden deze vluchtelingen simpelweg aan hun lot zijn overgelaten door de Algerijnse autoriteiten. Als je je geheugen verder wilt opfrissen kun je hier ons eerdere nieuwsbericht daarover lezen.

In Rabat werd daarop door de Marokkaanse autoriteiten de Algerijnse ambassadeur op het matje geroepen. Als reactie daarop riep men in Algiers die Marokkaanse ambassadeur op het matje. En op die laatste reactie komt de Koninklijke Landmacht (FAR) nu met beelden.

De beelden spreken voor zich. De beelden zijn verstrekt door de Koninklijke Landmacht (FAR) en werden gisteren uitgezonden op het tv-kanaal Medit1 TV. Deze beelden tonen aan dat Algerije, om precies te zijn de eenheden van het Algerijnse Leger (ANP), wel degelijk betrokken zijn.

Op de afbeeldingen zijn de Syrische migranten te zien op de berg Sidi Youssef op Algerijnse grond, 600 meter van de Algerijnse-Marokkaanse grens. Maar het wordt nog erger, andere beelden tonen jeeps en vrachtwagens die uit het binnenland van Algerije komen, die de tientallen Syrische migranten naar de gemeenschappelijke grens leiden, waardoor de Algerijnse autoriteiten onbetwistbaar zijn betrokken in deze deportatie.

In het rapport van de op dat moment aanwezige FAR-eenheid benoemd men dat het gaat om 40 Syrische vluchtelingen; 12 vrouwen, 12 mannen en 16 kinderen. Zij zouden in erbarmelijke omstandigheden zijn aangekomen.

"Het is immoreel en onethisch om de morele en lichamelijke nood van deze mensen te manipuleren, om problemen op de grens van Marokko en Algerije te zaaien", zeiden de Marokkaanse autoriteiten in de zaterdag uitgegeven verklaring.

Het drama van vluchtelingen, Syriërs en anderen, die burgeroorlog en onzekerheid ontvluchten richting andere landen, mag op geen enkele wijze worden gebruikt voor politieke doeleinden.

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
algerije
vluchtelingen
syrische
figuig
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi