Marrakech: 7 maanden celstraf voor vrouw die met 2 mannen is getrouwd

marokko
1
26 apr '17
De rechtbank in Marrakech heeft een vrouw getrouwd met twee mannen tot zeven maanden gevangenisstraf veroordeeld. Aan de tweede echtgenoot werd dezelfde straf opgelegd.

Vervolgd voor overspel en polyandrie (veelmannerij), werd de vrouw veroordeeld tot zeven maanden in de gevangenis en een boete van 1500 dirham. Dezelfde straf werd opgelegd aan de tweede echtgenoot die op grond van valse documenten wordt vervolgd voor overspel en medeplichtigheid bij de afsluiting van een huwelijksakte.

Volgens de krant Akhbar Al Yaoum, die deze informatie vandaag meldt, is de derde persoon betrokken bij deze zaak op de vlucht. De bronnen beweren dat deze persoon, met een bepaalde autoriteit in de gemeente Tassaltant, als tussenpersoon fungeerde om de vrouw in staat te stellen het certificaat van celibaat te verkrijgen, die haar toestond om het tweede huwelijk af te sluiten.

Deze affaire kwam aan het licht toen de eerste man zijn vrouw op straat tegen kwam in het gezelschap van een andere man. Toen deze andere man gewelddadig werd aangevallen door de eerste man, haalde hij een formeel huwelijkscertificaat te voorschijn waaruit bleek dat de vrouw ook sinds een jaar zijn vrouw was. Door het handgemeen tussen beide mannen greep de politie in en leidde hen naar het politiebureau.

Tijdens de ondervraging op het politiebureau presenteerde elk van de twee mannen een huwelijksakte. De eerste werd afgesloten op 6 augustus 1996, terwijl de tweede werd ondertekend op 26 januari 2016.

© Redactie 2017
opmerkelijk
marokko
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi