SMN presenteert handreiking 'In gesprek met ouders over radicalisering'

algemeen
3
26 apr '17
Op zondag 23 april presenteerde het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) de handreiking ‘In gesprek met ouders over radicalisering’.

De handreiking is geschreven op basis van de ervaringen van het SMN en enkele betrokken partners in het kader van het project Weerbaarheid tegen jihadistische radicalisering. De methodiek is geschreven om Marokkaans-Nederlandse organisaties, maar ook beleidsmakers en professionals te ondersteunen bij het organiseren voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders.

Het SMN trainde onder andere 100 sleutelpersonen en organiseerde samen met lokale Marokkaans-Nederlandse organisaties 30 bijeenkomsten waarbij in totaal 1460 ouders zijn voorgelicht.“Hiermee is het vraagstuk van radicalisering voor een groot deel uit de taboesfeer gehaald en bespreekbaar gemaakt”, aldus Bouchaib Saadane, voorzitter van het SMN. Wel geven veel sleutelpersonen aan behoefte te hebben aan vervolg en verdieping. Ook wil men elkaar blijven ontmoeten om van elkaar te leren om zodoende een krachtige alliantie te kunnen vormen voor maatschappelijke binding en tegen radicalisering. 

De handreiking In gesprek met ouders over radicalisering is hier te downloaden.

© Redactie 2017
smn
radicalisering
handreiking
ouders
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi