Heropening dierentuin Ain Sbaâ staat gepland voor maart 2018

marokko
0
26 apr '17
Het thematisering onderdeel van de dierentuin is een aantal weken geleden begonnen. Het bestaat uit het veranderen van de bestaande betonconstructies in ruimten die zo dicht mogelijk de natuurlijke leefomgeving van de dieren moeten nabootsen.

De herontwikkeling van de voormalige dierentuin Ain Sbaâ is in het begin van 2015 gelanceerd en heeft momenteel een voortgang van 40% behaald. Het laatste stadium, welke in maart 2017 werd gelanceerd, is die van thematisering van de dierentuin voor een geschat budget van 26 miljoen dirham. 

"Het resterende gedeelte is het starten met het ijzerwerk voor de barrières tussen de onderkomens van de dieren en bruggen die over de rivieren gebouwd moeten worden om over te steken. Evenals de omgeving zo natuurlijk mogelijk te maken", meldt Driss Moulay Rchid, directeur van Casa Development, de gedelegeerde ontwikkelaar.

In de nieuwe dierentuin zullen bijna 45 diersoorten te bezichtigen zijn. Verder zal er een educatieve boerderij zijn om te leren en diverse eet- en picknickplaatsen, meldt Medias24.

"De dierentuin van Ain Sbaâ staat geregistreerd bij de Vereniging Zoölogische Parken in Afrika  De formaliteiten om ook lid te worden van de Europese Vereniging van Zoölogische Parken zijn in proces. Dit zal het mogelijk maken om sommige dieren zonder kosten te verkrijgen," zei Moulay Driss Rchid.

Het idee van het project is het creëren van een open ​biopark (biologisch park). Het totale budget is 250 miljoen dirham, dit zal bijgedragen worden door:      
- Het ministerie van Binnenlandse Zaken: 130 miljoen dirham     
- De gemeente Casablanca: 80 miljoen dirham
- De regio Casablanca -Settat 40 miljoen dirham

Vier geografische gebieden die Afrika, Azië, Amerika en de Atlas representeren zijn gepland. De afronding zal in maart 2018 zijn.

© Redactie 2017
marokko
ain sbaa
dierentuin
heropnening
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi