Positie Marokkaans tv-kanaal 2M is 'zeer zorgwekkend'

marokko
50
26 apr '17
Het gaat niet goed met het bedrijf SOREAD 2M , gevestigd in Ain Sebâa in Casablanca, meldde de Rekenkamer in een afgelopen maandag gepubliceerd rapport.

De financiële en boekhoudkundige positie van 2M is niet rooskleurig. Het zou zelfs zeer zorgwekkend zijn, aldus de Rekenkamer. Sinds 2008 zou er al een te kort zijn, tot op het punt dat het nettoresultaat sinds 2012 minder dan een kwart van het aandelenkapitaal is geworden.

De keten zou zijn rechtspositie moeten hebben gereguleerd door een kapitaalverhoging, zoals bepaald in de wet betreffende naamloze vennootschappen, maar dit is nog niet gedaan.

Het rapport wijst er op dat 2M niet voldoet aan zijn verplichtingen om in de transmissie-, distributie- en productieapparatuur te investeren en deze te vernieuwen.

De Rekenkamer benadrukte ook dat het ondertekende programma-contract, getekend tussen de Staat en het kanaal in 2012, 2M verplichtte om het televisieaanbod te diversifiëren, met name met de lancering van een parlementair kanaal en een andere kanaal toegewijd aan familie en kinderen. Dit is nog steeds niet van de grond gekomen, meldt Lefr360.

© Redactie 2017
marokko
2m
zorgwekkend
tv
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi