Vaak geen compensatie vertraagde EU-vlucht

algemeen
0
27 apr '17
Luchtpassagiers in de EU krijgen vaak niet gecompenseerd voor afgelaste of vertraagde vluchten.

Slechts in 25 procent van de gevallen waarin de reiziger volgens de EU-regels recht heeft op compensatie werd die de afgelopen twaalf maanden toegekend. Gratis eten en drinken werd aan minder dan de helft (46 procent) van getroffen passagiers verstrekt in gevallen waar ze daar recht op hadden.

Dat blijkt uit onderzoek in zes EU-landen dat donderdag in Brussel werd gepresenteerd. Monique Goyens van de Europese consumentenkoepel BEUC: "De cijfers zijn verontrustend. Luchtvaartmaatschappijen negeren de EU-regels regelmatig en de autoriteiten doen er niets aan. Consumenten hebben recht op bescherming, en niet alleen de klagers.”

De EU-wet heeft betrekking op alle vluchten binnen en uit de EU vertrekkende vluchten, en in de EU aankomende vluchten van een maatschappij uit de EU. Vertraagde of afgelaste vluchten worden niet per definitie gecompenseerd. Er kunnen bijvoorbeeld bijzondere omstandigheden zijn. Het onderzoek werd gehouden in België, Denemarken, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje.

© ANP 2017
vertraging
compensatie
eu
luchtpassagiers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi