Nieuwe minister van Onderwijs belooft snel verbetering onderwijs Marokko

marokko
9
27 apr '17
Bij zijn benoeming beloofde de nieuwe minister, Mohamed Hassad, flink orde op zaken te stellen.

De pas benoemde Mohamed Hassad gaf meteen al aan dat het Marokkaanse onderwijssysteem op een flink aantal punten voor verbetering vatbaar is. Tijdens een bijeenkomst met meerdere grotere onderwijsorganisaties uit het land gaf de minister aan één punt zelfs schokkend te vinden. Zo is bekend dat op sommige scholen, het basisonderwijs in het speciaal, enorm veel materieel tekort komen. Zo zouden er op sommige instellingen 4 leerlingen aan één tafel zitten en klassen zijn met een grootte van 80, aldus het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum. 

Als twee maatregelen voor in de nabije toekomst gaf Hassad toezegging voor het aanschaffen van 260.000 schooltafels en het aantrekken van nog eens 24.000 docenten. Verder is de minister van mening dat het onderwijs niet alleen aan de hand van materieel en benodigdheden te verbeteren is, waar hij het meest kans in ziet is het verbeteren van de onderwijzers zodat zij met een grotere effectiviteit aan de slag kunnen. 

Hassad zal continu om de tafel zitten met verschillende representatieve partijen in het onderwijs, dit om zo snel mogelijk de kwaliteit ervan in Marokko te verbeteren. 

© Redactie 2017
marokko
onderwijs
ministerie
minister
verbetering
middelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi