Verdachten dood Mouhcine Fikri komen er vanaf met lichte celstraffen

marokko
37
27 apr '17
Bijna 7 maanden lang heeft het onderzoek geduurd, onlangs boog de rechtbank van Al Hoceima zich over de zaak.

De dood van Mouhcine Fikri, een doodgewone visser in de kustplaats Al Hoceima, bracht een hoop woede met zich mee en de zaak werd dan ook breed uitgemeten in de media waardoor Koning Mohammed VI hoogstpersoonlijk opdracht gaf uitvoerig onderzoek te doen naar de verschrikkelijke dood van de man. 

Onlangs oordeelde de rechtbank van Al Hoceima over de verdachten in de zaak. Het ging om verschillende verantwoordelijken binnen de vissector van de stad, zij werden veroordeeld tot 8 maanden celstraf. Deze straf kregen zij onder meer opgelegd voor het vervalsen van rapporten over deze zaak. Onder hen was ook een verantwoordelijke van de gemeente van Al Hoceima. 

De andere verdachten die direct betrokken waren bij het verschrikkelijke voorval kregen 5 maanden gevangenisstraf. Hier ging het om de chauffeur van de vuilniswagen, de schoonmaker en de bewaker van de vissersboten. Zij kregen doodslag ten laste gelegd van de rechtbank, de chauffeur van de wagen kreeg ook nog een boete van 500 dirham opgelegd. Bekend is dat de bewaker van de vissersboten 33.000 dirham aan de nabestaanden van Fikri zal moeten betalen. 

© Redactie 2017
marokko
mouhcine fikri
al hoceima
visser
onderzoek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi