Autoriteiten Chinese provincie Xingjiang verbieden Islamitische voornamen

marokko
13
28 apr '17
In lijn met eerdere discriminerende maatregelen voert de lokale politiek van de provincie de wetgeving tegen moslims op.

Moslims in de Chinese provincie Xingjiang hadden het al zwaar te verduren, echter wordt daar nu een schepje bovenop gedaan door de lokale autoriteiten. Verschillende binnen- en buitenlandse media melden dat de autoriteiten daar onlangs een wel heel opmerkelijke regel hebben ingevoerd. Zo zouden personen die Islamitische namen dragen op verschillende wijzen worden geweerd en/of worden belemmerd in hun dagelijks leven. Voor baby's die nog geboren worden geldt een verbod op het geven van een Islamitische naam door de ouders. 

Men zou dit doen om extreem religieuze uitingen en separatisme tegen te gaan, zo meldt een verantwoordelijke binnen de autoriteiten van het gebied tegenover The Financial Times. Mocht iemand de regel toch willen negeren dan kan hij/zij geen aanspraak doen op een document wat onder meer recht geeft tot toegang tot het onderwijs, sociale zorg en arbeid. 

Frappant is dat deze maatregelen enkel in een provincie worden opgelegd waar juist een groot deel van de bevolking Islamitisch is, in Xingjiang is de moslimpopulatie zo'n 50%.

© Redactie 2017
marokko
china
xingjiang
voornamen
islam
verbod
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi