Opmerkelijk: 38% procent van gevangenen Fès en Meknes in voorlopige hechtenis

marokko
1
28 apr '17
Een zorgelijke ontwikkeling, aldus de lokale mensenrechtenorganisatie van Fès en Meknes.

Bekend is dat maar liefst 38% van de gevangenen in de regio Fès en Meknes in voorlopige hechtenis vastzitten in justitiele inrichtingen die bedoeld zijn voor veroordeelden. Een zorgelijke ontwikkeling zo beaamt de lokale mensenrechtenorganisatie bij monde van de voorzitter, Abdelmajid Makni. Deze trend vertoont zich ook op nationaal niveau, in totaal zitten er maar liefst 80.410 verdachten vast, nog voordat hun zaak is bestudeerd door de rechtbank. 

De personen die in voorlopige hechtenis zitten hebben veelal kleine vergrijpen op hun kerfstok, uiteenlopend van winkeldiefstallen tot mishandeling en beroving. In een eerder verschenen rapport van de mensenrechtenorganisatie, daterend uit 2012, werd al de ernst van deze zaak benadrukt. Er wordt dan ook gepleit voor aparte detentiecentra voor verdachten die nog voor de rechter moeten verschijnen. 

De mensenrechtenorganisatie bracht deze zaak onlangs nogmaals aan het licht in het kader van de Afrikaanse dag van de voorlopige hechtenis. Dit is een initiatief van vele mensenrechtenorganisatie uit verschillende landen op het continent

© Redactie 2017
marokko
justitie
gevangenis
voorlopig
hechtenis
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi