'Ichraq', een nieuw project tegen gewelddadig extremisme gewijd aan jonge Marokkanen

marokko
13
28 apr '17
Het kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF), gefinancierd door de regering van Japan, heeft op woensdag 26 april in Rabat een nieuw project gepresenteerd om waarden van tolerantie, matiging en veerkracht onder adolescenten en jeugd te bevorderen.

Het project genaamd "Ichraq" omvat de regio's van Rabat-Salé en Casablanca. Het streeft naar het opzetten van een netwerk van jonge leiders om gewelddadig extremisme te bestrijden en om adolescenten en jongeren, met name de meest kwetsbare, te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe levensvaardigheden, meldt medias24.

Dit project, uitgevoerd in samenwerking met de 'Rabita Mohammadia van oulémas' (Mohammadia League of Scholars), zal ten goede komen aan jongeren die kwetsbaar zijn en risico lopen in de leeftijdscategorie van 10 tot 19 jaar. Tevens ook aan jongeren die in zorginstellingen wonen en/of die in aanraking zijn gekomen met justitie.  

Aan het einde van de 12 maanden van de uitvoering van dit project, zullen jonge toegewijde leiders bijdragen aan de bestrijding van extremisme door middel van verbintenis en digitale communicatie, met name via sociale netwerken.

Dit project wordt uitgevoerd door verschillende nationale partners, waaronder het ministerie van Jeugd en Sport, het ministerie van Onderwijs, de 'Rabita Mohammadia van oulémas', de algemene delegatie van het gevangeniswezen en maatschappelijke organisaties uit het middenveld.

© Redactie 2017
marokko
ichraq
extremisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi