Marokkaanse ingenieursopleiding ontvangt in Maleisië twee hoofdprijzen

marokko
2
28 apr '17
Tijdens een internationale design bijeenkomst in Kuala Lumpur viel een Marokkaanse onderzoeksgroep tweemaal in de prijzen.

Het EMSI (Marokkaans wetenschappelijke ingenieursopleiding) kon onlangs op veel bewondering rekenen tijdens een internationale design bijeenkomst in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Het evenement wat door verschillende Maleisische universiteiten en instituten werd bezocht beloonde de onderzoeksinstelling met twee hoofdprijzen voor twee zeer uiteenlopende en innovatieve projecten. 

Het eerste project/uitvinding wat in de prijzen viel was elektromagnetisch veld wat stralingen tegen kan houden. Hierbij moet je denken aan de stralingen die apparaten afgeven maar ook straling die vrijkomt bij radiotherapiebehandelingen. Het tweede project, genaamd Senstenna, is een sensorensysteem wat ingezet kan worden bij moderne parkeersystemen. Het is nog toekomstmuziek maar voor zogenaamde 'Smart cities' zou het een perfecte uitkomst zijn. 

Door het laatste project kwalificeerde de onderzoeksgroep zich voor het WK Innovatie in Barcelona, daar trof het nog 4 andere finalisten. 

© Redactie 2017
marokko
ingenieur
opleiding
maleisië
conferentie
beloning
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi