EU subsidieert 4 projecten in Marokko om cultuur te promoten

marokko
25
28 apr '17
Ruim 200.000 euro trok de EU uit voor dit kortstondige project.

Onlangs maakte een startup-organisatie van de Europese Unie bekend een selectie te hebben gemaakt van 10 potentiële projecten die aanspraak kunnen doen op een eenmalige subsidiegift van de EU. Het zou gaan om een bedrag van 209.014 euro, uiteindelijk verdeeld over 4 projecten die als doel hebben cultuur in het land te promoten. In drie verschillende steden (Tanger, Marrakech en Casablanca) zal men op aanraden van de EU een financiële injectie geven aan de projecten. 

SouthMed CV, de organisatie die over de verdeling gaat, maakte bekend dat er 2 projecten in Tanger zullen worden gesubsidieerd (Proposal for a Metropole en de Tanjazz Young Talent Competition) en 2 in Marrakech (Le 18, ter behoud van het culturele erfgoed) en in Casablanca (The Roots Association, om verduurzaming te realiseren in de regio). Naast deze 4 projecten zal er ook nog samen worden gewerkt met 6 andere initiatieven in het land. 

Het is niet de eerste keer dat SouthMed CV (tak van de EU) cultuur op andere continenten probeert te promoten. Eerder werden onder andere Algerije, Jordanië, Libanon, Palestina en Tunesië aangedaan. 

© Redactie 2017
marokko
europese unie
subsidie
cultuur
tanger
marrakech
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi