Onderzoek na mogelijk gebruik van menselijke ontlasting als mest voor watermeloenen

marokko
9
28 apr '17
De Marokkaanse autoriteiten onderzoeken een boerderij in Chichaoua waar mogelijk menselijke ontlasting werd gebruikt als mest voor watermeloenen.

Het schandaal brak uit in de regio Chichaoua, waar de milieubrigade, onder leiding van de Koninklijke Gendarmerie, op woensdag en donderdag een boerderij inspecteerde. De krant Al Akhbar meldt vandaag dat de brigade de opdracht kreeg om het mogelijke gebruik van menselijk ontlasting als mest voor de watermeloen teelt te onderzoeken.

De brigade begon met het verhoren van de eigenaar van de boerderij, alvorens zich te keren tot de buren die door deze situatie werden getroffen. Er werden steekproeven van de bodem en het fruit genomen voor analyse. Hierna zal een rapport worden opgesteld en voorgelegd aan het kantoor van de procureur-generaal, die aanvankelijk de opdracht tot dit onderzoek heeft gegeven.

Ondertussen wijst de krant Al Massae, die over ditzelfde geval schrijft, erop dat het onderzoek werd gestart na diverse klachten die zijn ingediend door burgers woonachtig in de stad. De winden afkomstig vanuit Essaouira hebben geholpen om de praktijken van deze boer bloot te stellen. De inwoners van Chichaoua werden namelijk verrast door zeer vieze geuren in de straten van de stad. Zij realiseerden zich al snel dat deze geuren voortvloeiden uit een massa menselijke uitwerpselen die de eigenaar van de boerderij in grote hoeveelheden had opgeslagen.

De gezamenlijke commissie belast met het onderzoek heeft besloten om de distributie van de producten van deze boerderij tot het einde van het onderzoek stil te leggen, voegde Al Akhbar nog toe.

© Redactie 2017
opmerkelijk
marokko
chichaou
watermeloenen
ontlasting
mest
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?