Marokkaanse biologie professor genomineerd voor Europese wetenschapsprijs (video)

buitenland
9
29 apr '17
Adnane Remmal, een Marokkaanse onderzoeker en biologie professor, behoort tot de 15 genomineerde namen voor de Europese uitvindersprijs 2017, welke op 26 april door het Europees Octrooibureau (EPO) werd aangekondigd.

De prijs onderscheidt wereldwijde onderzoekers, wetenschappers, ingenieurs en professoren in vijf categorieën: industrie, onderzoek, niet-EPO-landen, kleine en middelgrote ondernemingen, en levenslange prestaties.

Remmal behoort tot de categorieën van niet-EPO-landen, meldt Moroccoworldnews.

De professor werd genomineerd voor zijn werk met betrekking op het stimuleren van antibiotica met essentiële oliën en natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen van planten. De gestimuleerde antibiotica zijn effectief tegen multi-resistente bacteriën, zonder bijwerkingen te veroorzaken of bij te dragen aan de accumulatie van resistentie.

De professor behaalde een PHD in moleculaire farmacologie en in microbiologie op de Parijs XI Universiteit in Frankrijk.

"De buitengewone uitvinders die genomineerd zijn voor de 'European Inventor Award', stellen ons in staat om mannen en vrouwen te eren, wier ingenieuze werk bijdraagt tot het concurrentievermogen van de Europese economie en het dagelijks leven verbeteren", aldus de president van EPO, Benoit Battisteli.

De 12e jaarlijkse 'European Inventor Award' vindt plaats op 15 juni in Venetië.

De video is Engelstalig gesproken:

Youtube link

© Redactie 2017
marokkaanse
professor
wetenschapsprijs
finale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi