Studenten vrijwilligers werken aan het verbeteren van scholen in Settat

marokko
0
29 apr '17
Studenten hebben zich vrijwillig georganiseerd om basisscholen buiten Settat op te knappen.

De studenten, verbonden aan de Tech Participatie Club voor studentenontwikkeling aan de Universiteit van Wetenschap en Technologie (FSTS) in Settat, verdeelden van 21 tot 23 april de werkzaamheden om de voorzieningen van de eerste school schoon te maken en te renoveren.

"De studenten zijn verdeeld in verschillende groepen. Elke groep zorgde voor een bepaald gebied van de school", zei El Houssaine Brihim, voorzitter van de club. "Terwijl sommigen de muren van de school hebben geschilderd, waren er anderen toegewezen aan het tuinieren en bosbouwwerk."
De studenten hebben ook boeken verzameld en een bibliotheek op de school samengesteld.

Opgericht in 2012 is de club gericht op het ontwikkelen van educatieve en gezondheidsvoorzieningen op plattelandsgebieden rond de stad Settat.

"De club streeft ernaar om zijn doelstellingen te bereiken door middel van verschillende activiteiten, waaronder rondetafel-gesprekken, seminars, workshops, culturele activiteiten en solidariteit evenementen," vertelde El Houssaine Brihim aan Morocccoworldnews.

Ongeveer 40 clubleden, allen studenten aan FSTS, hebben deelgenomen aan de verbetering van de externe en interne omstandigheden van de school.

Tegen het einde van dit schooljaar zijn de vrijwilligers van de club van plan om verschillende activiteiten te organiseren, waaronder een project in de Ramadan. De club streeft ernaar om ongeveer 200 families te voorzien van de primaire behoeften die ze tijdens deze maand nodig hebben.

© Redactie 2017
marokko
settat
scholen
vrijwilligers
studenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi