Italië: vijf Marokkanen gearresteerd voor stelen van 1000 zonnepanelen

buitenland
19
30 apr '17
Vijf Marokkanen werden gearresteerd en in voorarrest geplaatst in Cremona, Noord-Italië. Ze worden ervan verdacht dat ze in één jaar tijd 1000 zonnepanelen hebben gestolen die ze naar Marokko hebben gestuurd.

De vijf mannen hebben meerdere aanklachten tegen zich, waaronder negen overvallen die ernstige financiële schade hebben veroorzaakt en het "gewelddadig" beschadigen van de openbare energievoorzieningsinfrastructuur, meldt de Italiaanse nieuwssite The Repubblica.

Volgens de Italiaanse nieuwssite heeft de groep misdadigers sinds februari 2016 minstens 1000 zonnepanelen gestolen, met een totale waarde van meer dan een half miljoen euro, en dit is met uitzondering van de structurele schade. Ze zouden de panelen vervolgens naar Marokko hebben overgebracht via de havens van Genua in Italië en via Spaanse steden.

De groep heeft naar verluidt eerst een aantal nachten de zonnepaneelvelden in Italië geobserveerd, waarna ze de alarmen uitschakelen, de panelen ontmantelden en ze met 200 stuks tegelijkertijd naar huis brachten, zei La Repubblica.

In vrachtwagens en vervolgens in boten naar Marokko vervoerd, zouden de panelen op de zwarte markt in Marokko verkocht zijn voor ongeveer 100 euro per stuk en vervolgens geïnstalleerd in woestijngebieden om zonne-energie te produceren.

In augustus werden ook al vijf mannen van Marokkaanse afkomst gearresteerd voor het stelen van zonnepanelen in Zuid-Frankrijk. In de haven van Sète werden toen 1000 zonnepanelen ontdekt door de douaneambtenaren, verdeeld in vijf bestelwagens die klaar waren om op een boot naar Marokko te gaan. Deze vijf mannen leefden allemaal in de regio Calabrië, in het zuiden van Italië.

© Redactie 2017
italië
zonnepanelen
gestolen
marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi