Marokko opent 'binnenkort' ambassade in Cuba

marokko
4
1 mei '17
Na de recente beslissing van de twee landen om de diplomatieke betrekkingen te herstellen, is de opening van een Marokkaanse ambassade in Havana in Cuba 'aanstaande', aldus een overheidsbron.

Marokko zal binnenkort deze ambassade openen aldus, meldt Lefr360 bij monde van een Marokkaanse bron binnen de overheid, die eraan herinnerde dat het Koninkrijk de afgelopen jaren Cuba heeft verdedigd met betrekking tot het opheffen van het door de Verenigde Staten opgelegde economische embargo.

"Marokko zal altijd de positie van Cuba in 2006 herinneren toen dit land, en op verzoek van het Koninkrijk, de aanwezigheid van de Polisario weigerde tijdens een internationale bijeenkomst die in Havana was georganiseerd", aldus de bron, die ook benadrukte dat "Marokko heeft besloten de diplomatieke betrekkingen met Cuba opnieuw te herstellen om een kloof te overbruggen die bestaat sinds 1980, de datum van de verbreking van deze betrekkingen".

De ambassadeurs van Marokko en Cuba in de VN, Omar Hilale en Anayansi Rodriguez Camejo, ondertekenden op 21 april in New York een "akkoord met betrekking tot het herstel van diplomatieke betrekkingen" tussen de twee landen.

© Redactie 2017
marokko
cuba
ambassade
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi