Spanje en Marokko arresteren 30 leden van internationaal drugshandel netwerk

marokko
0
1 mei '17
Veiligheidsdiensten uit Spanje en Marokko hebben gezamenlijk 30 Marokkanen en Spanjaarden gearresteerd die verdacht worden van drugshandel, zei de nationale politie van Spanje gisteren in een verklaring

"De samenwerking met de Marokkaanse autoriteiten was essentieel bij de arrestatie van sommige leden van deze criminele organisatie die naar Marokko waren gevlucht", aldus de Spaanse politie. Zij voegden daaraan toe dat de verdachten konden worden gearresteerd door het gezamenlijk onderzoek van de veiligheidsdiensten van de twee landen.

De Marokkaanse veiligheidsdiensten arresteerden tien personen in verband met dit netwerk in Marokko, waaronder de vermeende leider en zijn zoon, die in het bezit waren van valse paspoorten. Er was een internationaal arrestatiebevel voor deze twee personen uitgegeven.

De 30 gearresteerde personen maakten deel uit van een criminele bende die bekend staat als "Los Castañas", beschouwd als "het grootste drugshandelnetwerk in de regio Campo de Gibraltar (Zuid-Spanje) - en ook betrokken bij het witwassen van geld", aldus de verklaring.

Volgens de Spaanse autoriteiten gebruikt het netwerk kleine boten die zijn uitgerust met krachtige motoren om de drugs vanuit Marokko naar Spanje te vervoeren.

De operatie om de bendeleden te arresteren is in 2015 gestart. De inzet van 150 politieagenten leidde gisteren tot de arrestatie in Cadiz (zuid Spanje) en Marokko van dertig Spaanse en Marokkaanse bendeleden na de huiszoeking van in totaal 21 huizen. Dit leidde ook tot de inbeslagname van 1 ton hash, 350.000 euro in contanten, 16 voertuigen, drie opblaasbare boten en verschillende vuurwapens. De politie nam ook 17 vastgoedbelangen ter waarde van 3 miljoen euro in beslag en blokkeerde 24 bankrekeningen die behoren tot meerdere leden van het netwerk.

Photocredit: HuffPostMaghreb

© Redactie 2017
marokko
spanje
internationaal
netwerk
drugshandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi