Control Risks: 'Marokko in A-categorie, meest politiek stabiele en veiligste land van Afrika'

marokko
1
2 mei '17
Een Brits bureau wat van alle landen de politieke stabiliteit en veiligheid in kaart brengt gaf Marokko onlangs een A-kwalificatie.

Marokko is van het gehele Afrikaanse continent het meest veiligste en qua politiek meest stabiele land, dit meldt het Britse bureau Control Risks in haar rapport wat onlangs is verschenen. Het Marokkaanse medium Akhbar Al Yaoum weet nog te melden dat, op basis van de uitkomsten van Control Risks, er in buurlanden als Algerije en Mauritanië juiste een verhoogd niveau van alertheid en veiligheidsrisico's geldt. 

Op twee vlakken plaatst Control Risks landen in de verschillende kwalificaties. De mate van veiligheid wordt bepaald aan de hand van een 8-tal indicatoren, namelijk onder andere: diefstal, fraude, vernieling, digitale criminaliteit, zware geweldsmisdrijven en afpersing. De politieke stabiliteit van een land tenslotte wordt in kaart gebracht door het te toetsen aan 7 kenmerken zoals de mate waarin corruptie aan het licht komt, naleving van het juridisch stelsel, de mate van nationalisme en of er sprake is van onteigening. 

Algemeen bekend is dat dergelijke rapporten de mate van buitenlandse investeringen en toerisme kunnen maken of breken. 

© Redactie 2017
marokko
politiek
stabiliteit
afrika
continent
onrust
spanningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi