Schandaal in Tetouan: professor geeft hoge cijfers in ruil voor seksuele diensten

marokko
9
2 mei '17
Wat begon als geruchten bleek een echt seksueel schandaal te zijn op de Abdel Malek Saadi Universiteit in Tetouan, waar een professor in ruil voor seksuele gunsten zijn studenten een hoog cijfer gaf.

De aanklager van de Koning heeft daarom gevraagd een onderzoek te openen naar deze affaire voor seksuele afpersing, rapporteerde de krant Al Massae gisteren. De krant wees erop dat het openbaar ministerie nog geen formele klacht heeft ontvangen in verband met de zaak.

Een goed geïnformeerde bron heeft bevestigd aan de krant Al Massae dat de veiligheidsdiensten het druk hebben met het verzamelen van de namen van de betrokken studenten. Een taak die moeilijk blijkt. De politie is echter al in het bezit van gesprekken via Facebook tussen de professor en de studenten, waarvan honderden screenshots via social media werden verspreid. Maar het blijft moeilijk om de identiteit van alle jonge meisjes vast te stellen. Veel van hen gebruikten anonieme accounts, daarnaast zijn er al veel studenten afgestudeerd en hebben de universiteit verlaten.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de professor na de uitbarsting van deze zaak van de radars zou zijn verdwenen. De krant zegt dat sommige van de studenten door de leraar werden gedwongen, terwijl andere studenten overeengekomen zijn seksuele diensten aan te bieden tegen goede cijfers in de examens. De zaak brak uit toen op de sociale netwerken de gesprekken tussen de professor en de studenten lekten. De gesprekken dateren terug tot het academiejaar 2013 en de professor zou dus al 4 jaar bezig zijn met deze praktijken.

Intussen benadrukt de krant Al Akhbar dat de studenten van de universiteit zich hebben verzameld om te gaan protesteren na dit schandaal en het misbruiken van het educatieve systeem voor seksuele diensten.  Al Akhbar zei ook dat de technische brigade onder leiding van Tetouan's forensische politiedienst gebruik maakt van de nieuwste informatietechnologie om de identiteit van de persoon te achterhalen die de gesprekken tussen de professor en zijn studenten openbaarde na de Facebookpagina van de docent te hebben gehackt.

De persoon die de screenshots openbaarde zegt zelf via Facebook een oud studente te zijn. "Na afstuderen van die vervloekte universiteit, heb ik besloten om met de waarheid te komen", schreef de oud studente in de Facebook-post. "Een universiteitsprofessor aan de faculteit der wetenschappen van Tetouan exploiteert zijn studenten seksueel in zijn kantoor aan de universiteit en in zijn appartement in Martil".

"De grote verrassing is dat veel van de studenten in overeenstemming op deze betrekkingen in gaan, maar dat heeft de professor nooit gestopt om sommige van zijn onwillige studenten te chanteren", voegde ze toe en hierna honderden screenshots publiceerde van de gesprekken tussen de professor en zijn vrouwelijke studenten. Dit zijn verhitte gesprekken waar ze expliciet onderhandelen over de seksuele gunsten die zij bereid zijn te doen in ruil voor een hoog cijfer bij hun examens.

© Redactie 2017
marokko
tetouan
schandaal
professor
seksuele diensten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi