Syrische vluchteling schopt het tot succesvolle schoenmaker in Casablanca

marokko
6
2 mei '17
Het gaat zo goed met de zaken dat de beste man momenteel al 4 Marokkaanse medewerkers in dienst heeft.

Begonnen met vrijwel niets heeft de 37-jarige Syrische vluchteling Diyaa momenteel z'n plekje in de Marokkaanse samenleving weten te bemachtigen. Mede door een kleine financiële bijdrage van de vluchtelingenorganisatie van de VN, UNHCR, kon hij zelfvoorzienend worden. Vlak na zijn komst was hij gedwongen om met zijn gezin ver buiten de stad te wonen, op zo'n 20 kilometer afstand. 

Diyaa vertelt, zo is te lezen in een nieuwsbericht van het UNHCR, dat hij in het begin veel offers moest brengen: "Ik werkte zo'n 18 tot 20 uur per dag, onder meer omdat ik naar Casablanca moest lopen, een reis van om en nabij de 4 uur in totaal".

Toen succes om de hoek kwam kijken
Naarmate de tijd verstreek werd het klantenbestand van Diyaa steeds groter. Het resulteerde erin dat hij personeel moest aannemen, nu in totaal 4 man. Nog mooier was het feit dat de Syriër een prijs kreeg voor zijn verrichtingen, en niet zomaar eentje. In januari van vorig kalenderjaar ontving hij een prijs van het AMAPPE, een organisatie die start-ups en zelfstandig ondernemers stimuleert.

Over de Marokkaanse samenleving kan Diyaa zich alleen maar positief uitlaten: "De Marokkanen hebben altijd vertrouwen in me uitgesproken. Ook nu als werkgever is het uitermate prettig om met ze samen te werken. Ik kwam naar Marokko met lege handen, moest vanaf nul beginnen. Ondanks het feit dat ik me hier nu prettig voel tussen de Marokkanen blijft er niets beters dan thuis".

© Redactie 2017
marokko
vluchtelingen
immigratie
casablanca
syrië
verenigde naties
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi