Uitgelicht: 'Renard benadert ook Ayoub, oproep tegen Oranje lonkt'

marokko
2
3 mei '17
In navolging op het contact met Mimoun Mahi heeft bondscoach Hervé Renard onlangs ook gesproken met Yassin Ayoub.

FC Utrecht heeft momenteel misschien haar derde Marokkaanse international binnen de gelederen. Volgens het doorgaans goed ingevoerde 11'Lions Marokko Profs zou de bondscoach de stabiele en voor Utrecht zeer belangrijke schakel, Yassin Ayoub, hebben benaderd. Ayoub zou hebben aangegeven open te staan voor een interlandcarrière bij de Leeuwen van de Atlas, zo melden bronnen tegenover het medium. 

Ayoub komt al sinds zijn 16e uit voor de vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje, door de jaren heen doorliep hij Oranje U16 tot aan Jong Oranje waar hij momenteel deel van uitmaakt. Tijdens het oefeninterland tegen Oranje nota bene, 31 mei in Agadir, zou Ayoub eventueel al zijn opwachting kunnen maken. Verwacht wordt dat Renard halverwege deze maand zijn selectie bekend zal maken. 

Deur voor Marokko stond al eerder open
Ayoub maakte er in het verleden al diverse keren, waaronder tijdens een interview met beIN Sports, geen geheim van een interlandcarriere bij Marokko zeker te overwegen. Echter zou hij dan wel een uitnodiging voor handen moeten hebben om een keuze te kunnen maken. Op het moment zijn bij FC Utrecht Zakaria Labyad en sindskort Sofyan Amrabat ook A-international van het Marokkaanse elftal. 

© Redactie 2017
marokko
yassin ayoub
fc utrecht
herve renard
atlasleeuwen
marokkaans voetbalelftal
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?