Ambitieuze Marokkaanse minister van Industrie: 'In 2020 ligt productiecapaciteit autosector op 1 miljoen'

marokko
0
3 mei '17
Tijdens een grote autobeurs in Tanger sprak de minister zijn reële ambitie uit.

Dat het voortvarend gaat met de Marokkaanse auto-industrie stond al buiten kijf, echter ziet de Marokkaanse minister van Industrie de toekomst nog rooskleuriger in. Moulay Hafid El Alamy sprak onlangs tijdens een grote autobeurs in Tanger een opvallende ambitie uit. De bestuurder voorspelt een jaarlijkse productie van 1.000.000 voertuigen tegen 2020, hiervan zou 80% in Marokko vervaardigd worden. 

Momenteel staat de productiecapaciteit op 650.000 stuks, het voornemen van de minister zou een jaarlijkse omzet van 10 miljard euro kunnen gaan realiseren. Hierdoor komen er financiële middelen vrij om werkgelegenheid voor maar liefst 160.000 mensen te creëren. Dat het zo goed gaat heeft alles te maken met de weg die Marokko vrij heeft kunnen maken voor buitenlandse investeerders. Het Noord-Afrikaanse land is erg in trek bij de verschillende merken. Dit komt volgens El Alamy onder meer door de politieke en economische stabiliteit die Marokko uitstraalt, de aanwezigheid van goed geschoold arbeidsaanbod en de uiteenlopende voordelen als het gaat om logistieke en productie-voorsprongen op andere landen in de regio. 
Tanger Tech City en Aziatische investeerders
Wat ook heel erg bijgedragen heeft aan de interesse van buitenaf is de Mohammed VI Tanger Tech City, een initiatief van (de naam zegt het al) Koning Mohammed VI. Door dit grootschalige project is voor vooral Aziatische merken de rode loper uitgerold om zich te vestigen of de productie te verplaatsen naar Marokko. De perfecte uitkomst om dichtbij en aan Europa te kunnen produceren en leveren. 

De minister besluit zijn mededeling met de terechte constatering dat in de toekomst de concurrentie alsmaar heviger zal worden. Ondanks deze voorspelling is hij er stellig van overtuigd dat Marokko deze strijd aan kan. 

© Redactie 2017
marokko
industrie
minister
ambitie
auto-sector
investeringen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi