Marokkaanse ambassadeur VN veegt vloer aan met bevooroordeelde Amerikaanse journalist (video)

marokko
5
3 mei '17
De journalist was kennelijk geobsedeerd door de kwestie over de Marokkaanse Sahara, iets wat niet onopgemerkt was gebleven bij de ambassadeur.

De Marokkaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties kreeg onlangs tijdens een persconferentie een vraag van een journalist, het bleek niet om de meest objectieve te gaan. De ambassadeur Omar Hilale hekelde het feit dat de Amerikaanse journalist Matthew Russell's focus zo extreem op Marokko ligt. Hilale greep nog voordat hij de vraag van Russell beantwoorde de gelegenheid aan om 2 feiten aan iedereen in de zaal bekend te maken. Zo zou Russell dit jaar alleen al 225 keer een vraag over Marokko hebben gesteld en maar liefst 150 artikelen over het land hebben geschreven. 

Hilale besloot zijn weerlegging door het volgende tegen de Inner City Press-journalist te zeggen: "Ik beklaag me niet hierover, maar het valt me op dat je nooit vragen stelt over Polisario, Venezuela of Algerije."

Kortom, een knap en consequent optreden van de Marokkaanse vertegenwoordiger, die duidelijk zijn huiswerk van tevoren heeft gedaan!

Check hier de beelden van het voorval bij de VN:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=nOBaubDML5o

© Redactie 2017
marokko
verenigde naties
sahara
vertegenwoordiger
kwestie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi