Ziyech leidt galavoorstelling Ajax tegen Olympique Lyon, finaleplaats lonkt (video)

marokko
2
3 mei '17
Assistenkoning Ziyech levert ook tegen Olympique Lyon maatwerk!

Menig voetballiefhebber kon vanavond genieten van een prachtig schouwspel in de UEFA Europa League. Waar eerder een zware wedstrijd voor beide partijen werd voorspeld, ontmondde het zojuist in een ware galavoorstelling van de kant van Ajax. Onder leiding van de niet te missen schakel dit seizoen, Hakim Ziyech, walste men over angstgegner Olympique Lyon heen. De eerste helft die met 2-0 werd afgesloten ging nog redelijk gelijk op voor beide ploegen. 

De tweede helft echter was volledig voor de Ajacieden. Zonder assistenkoning Ziyech die maar liefst 3 maal het voorbereidende werk deed, zou het spelverloop geheel anders zijn geweest. De verbannen international toonde nog maar eens aan ook op internationaal topniveau maatwerk te kunnen leveren. Bij assisteren alleen bleef het niet, de 24-jarige miljoenenaankoop deed ook verscheidene pogingen om de doelpuntenproductie nog extra op te schroeven. De ploeg van Peter Bosz kon uiteindelijk met een 4-1 thuisuitslag het duel tegen het Franse sterrenensemble afsluiten. 

Zeer positieve uitgangspositie voor de return
Over iets meer dan een week staat de return gepland, met deze uitslag in de hand lijkt een finaleplaats dan ook binnen handbereik. Ondanks het vooralsnog misgelopen kampioenschap in de Eredivisie zou men dan alsnog aanspraak kunnen maken op een plek in de groepsfase van de Champions League. Eerder gaf de UEFA te kennen dat wanneer Ajax de Europa League zou winnen en als tweede in de competitie eindigt, het zich ook gekwalificeerd heeft voor het miljardenbal. 

Check hieronder een korte samenvatting van de wedstrijd:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=v7CHb1xKbrc

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
europa league
olympique lyon
halve finale
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi