Marokkaanse regering kondigt broodnodige bouw van 36 gevangenissen aan

marokko
1
3 mei '17
De Marokkaanse regering onderstreept de slechte omstandigheden van gevangenen en belooft verbetering.

Het heeft even geduurd maar eindelijk krijgt de DGAPR haar zin. Jarenlang klopte de nationale justitiële organisatie aan bij de Marokkaanse overheid om de alarmerende leefomstandigheden van gevangenen kenbaar te maken. Het Marokkaanse medium Assabah meldde maandag dat de overheid wat sindskort geleid wordt door Sâad-Eddine El Othmani heeft ingestemd met de bouw van maar liefst 36 nieuwe justitiële inrichtingen. Zijn voorganger Abdelilah Benkirane weigerde juist het verzoek van de DGAPR in te willigen. Dit zou onder meer te maken hebben gehad met persoonlijke conflicten die Benkirane had met vertegenwoordigers van de dienst.

In 2020 36 gevangenissen erbij, totale kostenplaatje 400 miljoen dirham
Verder meldt Assabah dat de regering een bedrag van om en nabij de 400 miljoen dirham heeft uitgetrokken voor de bouw van deze gevangenissen.  De volledige realisatie staat gepland voor 2020 en zal in de handen zijn van gerenommeerde aannemers op dit vakgebied. Behalve de instellingen zelf zal men ook de dagelijkse porties voeding van gevangenen vergroten. 

Dit kalenderjaar zal men al beginnen aan de bouw van enkele regionale instellingen: Boujdour (236 gevangenen), Dakhla (800 gevangenen), Toulal (1.300 gevangenen), Sidi Bennour (1.200 gevangenen) en Tantan tenslotte (402 gedetineerden). 

Waar men de gevangenen ook in tegemoet wil komen is het aanbieden van recreatieve activiteiten. Momenteel is hier over het gehele land slechts voor 13.000 man capaciteit voor, in 2018 verwacht men dat te verhogen naar 50.000. 
 

© Redactie 2017
marokko
gevangenis
justitie
regering
aankondiging
veiligheid
omstandigheden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi