Afgelopen jaar meer dan 110.000 agenten gemobiliseerd voor ruim 200 voetbalwedstrijden

sport
0
4 mei '17
Hoewel het seizoen nog niet voorbij is, zijn de cijfers van het DGSN voor stadion gerelateerde overtredingen en misdrijven gedaald vergeleken met vorig jaar.

Voor dit jaar heeft het directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) belangrijke middelen gemobiliseerd om de veiligheid te garanderen in de verschillende stadia van het Koninkrijk. Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldde dat er 110.000 leden van de nationale politie zijn gemobiliseerd sinds het begin van het seizoen. Zij beveiligden de stadions tijdens meer dan 200 wedstrijden die gespeeld zijn sinds de start van het kampioenschap.

Het gemiddelde van het aantal aanwezige politieagenten voor elke bijeenkomst bereikte 550 mensen, geeft Al Ahdath Al Maghribia te kennen. Als er zeer grote voetbalwedstrijden plaatsvonden, zoals de Casablanca derby, werden er 4000 politieagenten ingezet. Het aantal te mobiliseren agenten wordt niet toevallig en willekeurig gekozen. Volgens de bronnen van de krant bestuderen de teams van de DGSN elke wedstrijd van tevoren en worden aan de hand daarvan de orders gegeven met betrekking tot de inzet.

De krant meldt ook dat het aantal misdrijven dit jaar is gedaald ten opzichte van het vorige seizoen. Met betrekking tot drugs en het beschadigen van publiek eigendom heeft de DGSN 85 gevallen opgenomen tijdens dit seizoen tegen 203 van het vorige seizoen. Ook komt er naar voren dat het aantal delicten in verband met mishandeling van 50 gevallen vorig jaar daalde naar 36 dit jaar. 

Volgens de krant zijn deze cijfers het resultaat van het beleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken, die met name waren bedoeld voor de ultras. Het reisverbod en de strenge controle bij de toegang tot het stadion waren de belangrijkste bepalingen die door de politie zijn toegepast.

Gezien het aantal incidenten die wij de afgelopen maanden voorbij hebben zien komen, lijken deze cijfers m.b.t. overtredingen en misdrijven aan de lage kant te liggen. In veel gevallen wordt er geen aangifte gedaan of zijn de daders al gevlucht.

© Redactie 2017
inzet
agenten
wedstrijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi