Ik reanimeer je vriend als hij zwaargewond is

algemeen
0
4 mei '17
“Wij zijn als eerste ter plaatse. Een man stapt een beetje wankel uit het bijrijdersportier van de gecrashte auto. ‘Bent u in orde?’, vraag ik hem.

Hij wijst naar de bestuurderskant. ‘Ik wel, maar m’n vriend ‒ je moet naar hem kijken.’ Als ik de hartslag van het slachtoffer check, voel ik niets. “ Hoort u mij?”, vraag ik. Geen antwoord. Ook geen ademhaling. Ik besluit hem te reanimeren. Ik zie dat de man genoeg bewegingsvrijheid heeft en we tillen hem samen uit het voertuig. Voorzichtig kijk ik of zijn luchtweg vrij is en ik begin met de reanimatie. Met succes, want als enkele minuten later de ambulance arriveert, heeft hij weer een lichte hartslag. Later kwam ik hem weer tegen op straat. ‘Het is dat ik al een beste vriend heb’, zei de man lachend, ‘anders was jij dat nu geweest.’” 

Je draagt elke dag iets positiefs bij Dit is slechts één van de indrukwekkende verhalen die Youssef, agent bij de politie, kan vertellen. “Het werk is heel divers en spannend. Elke dag draag je iets positiefs bij en dat vind ik heel belangrijk en aantrekkelijk.” Youssef ziet zichzelf vooral als een boevenvanger. Zo heeft hij al meerdere inbrekers en zakkenrollers op heterdaad betrapt. “Ik ben bij de politie gegaan, omdat ik misdaad wil bestrijden en slecht tegen onrecht kan.”

Je culturele achtergrond kan bepalend zijn Youssef werkt in Amsterdam-West. Zijn Marokkaanse achtergrond komt hierbij goed van pas. “Zeker weten. Je begrijpt de taal, snapt de cultuur en kunt daarop acteren en iets betekenen.” Nog belangrijker is de diversiteit aan culturen. “Een autochtone agent kan niet alle problematiek en culturen begrijpen. Je hebt hiervoor collega’s met verschillende achtergronden nodig met wie je kunt samenwerken en nadenken over oplossingen.”

Prachtig werk  Gelukkig hebben zijn ouders hem altijd gesteund in zijn keuze. Tegen iedereen die erover denkt om bij de politie te gaan, zegt hij: “Het beroep is prachtig, ik voel mij thuis binnen de politie en je bent heel erg nodig om het politiewerk te versterken. Je bent ook heel belangrijk en onmisbaar in onze samenleving. Dus als je de kans krijgt, grijp ‘m dan.”
Word ook agent. Ga naar www.kombijdepolitie.nl en maak er politiewerk van.

© MAROKKO.NL 2017
politie
vactature
hoofdagent
diversiteit

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi