Marokkaanse minister kondigt huisvestingsprojecten voor pasgetrouwden aan

marokko
0
5 mei '17
De nieuwe grote woningbouwprojecten die de overheid wil starten op het gebied van huisvesting zullen zich onder andere richten op jonge getrouwde Marokkaanse koppels, zei de minister van Stedelijke Huisvesting, Mohamed Nabil Benabdallah, gisteren.

In antwoord op een vraag over de "vastgoedcrisis in Marokko" tijdens de mondelinge vragensessie in het Huis van Adviseurs benadrukt Benabdallah een aantal huisvestingsprojecten die worden gelanceerd, waaronder een huisvestingsproject voor jonge pasgetrouwde koppels.

De minister ontkende dat er een vastgoedcrisis in Marokko is geweest, maar hij noemde wel dat de regering streeft naar een studie over goedkope woningen voor de lagere klassen en woningbouwprojecten voor burgers die geen woonplaats kunnen bezitten.

Benabdallah, die voor de tweede keer in maart werd aangesteld als minister van Stedelijke Huisvesting, voegde daaraan toe dat de regering ook vastbesloten is om huisvestingsprojecten voor de middenklasse te starten, meldt Moroccoworldnews.

Wat de huisvesting in de plattelandsgebieden betreft, heeft Benabdallah gezegd dat het ministerie de vereiste bureaucratische maatregelen en voorwaarden voor huisvestingsontwerpen zal vereenvoudigen, maar dat dit wel aan de wettelijke regelgeving moet voldoen om illegale ontwikkeling in dorpen te voorkomen.

© Redactie 2017
marokko
huisvesting
getrouwden
jong
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi