Ministerie van Volksgezondheid meldt aanzienlijke afname in sterftecijfers van moeders

marokko
1
5 mei '17
Marokko's nationale onderzoek naar bevolkingspopulatie en gezinsgezondheid laat een duidelijke daling van 35 procent van de sterftecijfers van moeders in Marokko zien, aldus een persbericht van het Ministerie van Volksgezondheid

Het onderzoek werd uitgevoerd op basis van een gemodificeerde schatting van 121.725 stedelijke en plattelandsgezinnen in 12 regio's van Marokko (landelijke en stedelijke gebieden).

Nationaal werd geregistreerd dat 72,6 moeders stierven tijdens of na de bevalling per 10.000 geboren baby's. Ter vergelijking, dit was tijdens het nationale onderzoek in 2010 nog 112 doden per 10.000 geboren baby's.

Deze daling van 35 procent is een significante vooruitgang in de vermindering van de moedersterfte in Marokko, zegt het ministerie.

"Deze positieve ontwikkeling bevestigt dat Marokko aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij de verbetering van de gezondheid van de moeder en voldoet aan de verplichtingen aan de internationale gemeenschap, met het oog op het bereiken van het vijfde Millennium Ontwikkelingsdoel, genaamd 'Improve Maternal Health'" verklaarde het ministerie van Volksgezondheid.

Dit onderzoek is uitgevoerd in coördinatie met de Hoge Commissie voor Planning, Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) en het UNFPA-Fonds voor Bevolkingsactiviteiten (UNFPA).

© Redactie 2017
marokko
sterfte
moeders
daling
volksgezondheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi