Vijf arrestaties in moordzaak fotojournalist MAP

marokko
0
5 mei '17
Het directoraat-generaal van de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft gisterenavond de arrestatie aangekondigd van vijf verdachten in verband met het onderzoek naar de moord op de fotojournalist van het Marokkaanse persbureau MAP.

De politie in Temara arresteerde donderdagavond, in samenwerking met de diensten van de Marokkaanse binnenlandse inlichtingendienst (DGST), vijf verdachten. Twee van hen zouden direct betrokken zijn bij de moord op voorbedachte rade van de fotojournalist Hassan Shimi, geeft een verklaring aan de DGSN. Zij worden ook beschuldigd van roof.

De twee verdachten die direct betrokken zouden zijn bij de moord werden gearresteerd in Meknes en Sidi Kacem, nadat hun identiteit werd vastgesteld op basis van de forensische analyse van vingerafdrukken en fysiek en biologisch bewijs dat op de scene van de misdaad is gevonden. Persoonlijke zaken die uit het huis van het slachtoffer zijn gestolen, werden in hun bezit gevonden, aldus de bron.

De politie in Temara meldde woensdagavond dat het lichaam van de overledene was gevonden in zijn appartement in Temara. Hierbij waren duidelijke sporen van geweld, het lichaam zat aan een stoel vastgemaakt met tape en vertoonde tekenen van wurging. Het huis was ook in een grote puinhoop achtergelaten. Veldonderzoek en technische expertise leidde tot de arrestaties in deze zaak.

De twee direct betrokkenen en drie anderen zijn in bewaring genomen en het onderzoek, onder toezicht van het openbaar ministerie, zal verder worden vervolgd om de motieven en omstandigheden van het misdrijf vast te stellen.

© Redactie 2017
marokko
temara
moord
fotojournalist
map
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?