Flinke stijging van het aantal Chinese toeristen in Marokko

marokko
0
6 mei '17
Het aantal toeristen afkomstig uit China is in het eerste kwartaal van 2017 verachtvoudigd, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Chinese toeristen versterken de groei van de Marokkaanse toeristische sector. Volgens de statistieken van het Marokkaanse Toerisme Observatorium zijn de aankomsten uit China achtvoudig gestegen in de eerste drie maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar. Er werd een stijging van maar liefst 784% geregistreerd.

Deze stijgende lijn is ook te zien bij de aankomst van Duitse en Franse toeristen met een stijging van 6%, gevolgd door toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland met een stijging van 4% en Spanje met een stijging van 3%, meldt de krant Akhbar Al Yaoum.

Verder tonen de statistieken aan dat  het aantal overnachtingen in toeristische accommodaties ook is toegenomen met 16,1%. Van het totaal aantal overnachtingen in Marokko lopen Agadir en Marrakech aan kop met 61%. Deze beide steden boekten een toeristen toename van 19% in de eerste 3 maanden ten opzichte van het vorige jaar in dezelfde periode. Dezelfde bron geeft te kennen dat de bezettingsgraad van de hotelkamers 39% aan het einde van maart bereikt heeft, een stijging van 4 % ten opzichte van het vorige jaar.

Tot slot komt uit de statistieken naar voren dat het aantal toeristen die een bezoek brachten aan Marokko in de eerste drie maanden van dit jaar gelijk staat aan  2,1 miljoen mensen. Hier wordt een stijging van 7,9% geconstateerd ten opzichte van dezelfde periode van het vorige jaar.

© Redactie 2017
marokko
chinezen
toeristen
stijging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi