Koning Mohammed VI en president Hollande bezoeken tentoonstelling 'Schatten van de Islam in Afrika'

buitenland
1
7 mei '17
Koning Mohammed VI en de Franse president François Hollande bezochten gisteren de tentoonstelling 'Schatten van de Islam in Afrika, van Timboektoe tot Zanzibar', die tot 30 juli te bezichtigen is in het Arabisch Wereldinstituut (IMA) in Parijs.
Bij deze gelegenheid kregen Koning Mohammed VI en de Franse president François Hollande een rondleiding van de president van het Arabische Wereldinstituut, Jack Lang, door de verschillende onderdelen van de tentoonstelling, welke een drietraps reis biedt: de uitbreiding van de Islam, de praktijk van de religie en "de kunsten van de Islam".

Deze ongekende tentoonstelling is gewijd aan de nauwe, vroegere en huidige banden tussen de Arabische moslimwereld en sub-Sahara Afrika.

Van Marokko naar Senegal, via Ethiopië, Kenia, Mali en vele andere landen van het continent, reist de tentoonstelling meerdere eeuwen door de geschiedenis middels kunst en architectuur.

Het bezoek aan de tentoonstelling werd bijgewoond door verschillende personages uit de wereld van kunst, cultuur en politiek, meldt Lefr360.
© Redactie 2017
mohammed vi
hollande
arabisch
wereldinstituut
tentoonstelling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi