Ingenieurstudenten Casablanca geven ICT-les aan minderbedeelde weeskinderen

marokko
0
7 mei '17
Een mooi initiatief van 12 ingenieursstudenten uit Casablanca.

Studenten aan de Hassana universiteit in Casablanca deden onlangs een terechte constatering: het achterblijven van ICT-inzicht bij de minderbedeelde kinderen in de samenleving. Één van de initiatiefneemsters van de groep, Chaimae Beraich, laat zich tegenover het Marokkaanse medium Huffington Post uit over de actie: "Nog voordat we hiermee wilden beginnen moesten we eerst de juiste doelgroep vinden. We kwamen uit bij vereniging Assalam in Casablanca die zich inzet voor weeskinderen. Hieruit kwam een groep van 23 kinderen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar naar voren die we vooruit wilden helpen met hun ICT-vaardigheden".

Beraich vervolgt: "Via vereniging Assalam kregen we van basisschool El Bachiri een ruimte ter beschikking gesteld waar we het project vorm konden geven. Ruim een maand lang konden we deze groep zowel theoretische als praktijkgerichte lessen geven in internetvaardigheden en Powerpoint, Word en Excel".

Wedstrijd om de mooiste Powerpoint-presentatie
Om een einde te breien aan dit project kwamen ze op het idee om een wedstrijd te organiseren. Degene met de mooiste Powerpoint-presentatie won, waarbij ook de andere deelnemers van de groep een certificaat voor hun inzet kregen. Zo zie je maar weer, een initiatief op kleine schaal wat voor de meest kwetsbaren in de Marokkaanse samenleving toch een hele mooie ervaring kan zijn. 

© Redactie 2017
marokko
informatica
casablanca
weeskinderen
initiatief
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi