Fotojournalist MAP vermoordt voor 120.000 dirham

marokko
7
8 mei '17
Hassan Shimi werd voor een bedrag van 120.000 dirham van zijn leven beroofd door twee van zijn vrienden.

De reconstructie van de moord afgelopen zaterdag onthulde dat de moord was gepleegd door twee van zijn "goede" vrienden. Deze twee beschuldigden waren bij de reconstructie aanwezig. Als motief kwam naar voren dat zij 120.000 dirham van hem wilde stelen, meldt de krant Assabah vandaag.

Shimi had al aangegeven dat hij dit bedrag aan één van de twee vrienden wilde uitlenen. In het hoofd van die vriend ontkiemde echter het idee dat hij het geld niet zou hoeven terug te geven als hij Shimi vermoordde. Hij vertelde zijn idee aan de andere vriend en samen besloten zij hierop om Shimo te vermoorden.

Op de dag van de tragedie namen zij contact op met het slachtoffer en vroegen hem of ze de avond bij hem konden doorbrengen. Zonder aarzeling ging Shimi ermee akkoord om ze te ontvangen. Na het avondeten brachten de twee vrienden hun plan in uitvoering, zij bonden hun gastheer vast aan een stoel terwijl zij de slaapkamer doorzochten op zoek naar de som geld. 

De beschuldigden vertelden dat Shimi om hulp riep en zij om die reden zijn mond hadden gesnoerd. Omdat hij zich bleef verzetten zouden zij hem ook twee klappen tegen zijn hoofd hebben gegeven. Toen zij de som geld niet konden vinden zouden zij stilletjes het appartement hebben verlaten, om geen aandacht te trekken van de buren. Zij namen daarbij 2 mobiele telefoons mee en een klein geldbedrag wat Shimi op zak had.

De beschuldigden zeiden dat ze geloofden dat het slachtoffer, die zijn bewustzijn had verloren door de klappen, zijn bewustzijn zou herwinnen. 

Een dag na de moord werden vijf verdachten aangehouden. Drie daarvan zullen echter vermoedelijk snel vrijgelaten worden, omdat uit onderzoek is gebleken dat zij niets met de moord te maken hebben. Zij maken wel onderdeel uit van dezelfde nauwe vriendenkring, maar waren niet bijtrokken bij de moord.

De andere twee beschuldigden, die bij de reconstructie aanwezig waren, zullen worden vervolgd voor moord met voorbedachte rade en beroving, zij zitten momenteel in afwachting van de rechtszaak in de gevangenis in Salé.

© Redactie 2017
marokko
fotojournalist
moord
map
hassan shimi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi