Marokkaans-Spaanse operatie ontmantelt terroristische cel gelieerd aan Daesh

marokko
0
8 mei '17
De informatie die door hun Marokkaanse collega's beschikbaar is gesteld aan de Spaanse autoriteiten, heeft hen in staat gesteld om nieuwe tragedies in Spanje te voorkomen.

Een terroristische cel is vandaag in Spanje en Marokko gelijktijdig ontmanteld. Aan de Spaanse kant werden twee leden van deze cel, 21 en 32 jaar, gearresteerd in Barcelona en een ander in Tarragona , terwijl een derde in Tanger gearresteerd werd, meldde het Spaanse persagentschap EFE middels een verklaring van de Spaanse autoriteiten.

Deze operatie is gezamenlijk uitgevoerd door de Spaanse anti-terrorisme brigade en de Marokkaanse inlichtingendienst DGST.

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken hadden de twee verdachten die in Spanje gearresteerd zijn, regelmatig contact met andere mensen die eerder in Spanje gearresteerd werden omdat zij zich bij Daesh hadden aangesloten en wilde gaan vechten in Daesh gebied. 

"De leden van deze cel verrichten indoctrinatie en werving voor Daesh, niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook via sociale netwerken door video's en foto's te delen die gewapende strijd en terroristische aanvallen aanmoedigen", zei het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De drie verdachten zouden op het punt hebben gestaan om af te reizen naar een Syrisch gebied onder controle van Daesh toen ze gearresteerd werden.

© Redactie 2017
marokko
spanje
terrorisme
daesh
cel
ontmanteld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi