Marokkanen in Spanje leven in hun auto door hoge huurprijzen

buitenland
54
9 mei '17
Marokkanen die in Spanje wonen hebben steeds meer moeite om betaalbare huisvesting te vinden. De economische crisis, gecombineerd met een agressieve vastgoed maffia, dwingen hen om in hun auto's te wonen.

De Marokkanen leven onder zeer slechte omstandigheden door de economische crisis in Spanje. Niet minder dan 700.000 Marokkanen overnachten op straat (veelal in hun auto) en staan ​​bekend als "de werknemers zonder dak", meldde de krant Akhbar Al Yaoum gisteren. Waar de krant dit hoge cijfer vandaag heeft is ons niet duidelijk.

De krant schrijft over de casus van een 38-jarige Marokkaan die in zijn auto woont in het zuiden van Spanje. Alhoewel hij acht uur per dag in een mechanische werkplaats werkt voor een salaris van 14.000 dirham, worstelt deze werknemer met het betalen van ​​huur. De huurprijzen bedragen meer dan de helft van zijn salaris. Hij verkiest zich te ontdoen van een dak boven zijn hoofd om maximaal geld naar zijn familie te kunnen sturen, die nog in Marokko woont, en verblijft in zijn auto.

Akhbar Al Yaoum wijst er ook op dat de huisvestingsproblemen die veel immigranten tegenkomen, rechtstreeks verband houden met de praktijken van vastgoed maffia. Deze woningcrisis intensiveert in toeristische steden. Deze vastgoed maffia drijft de huurprijzen op. De prijs van een appartement van 40 tot 50 m2 bedraagt ​​ten minste 10.000 dirham. Wat erg duur is voor een werknemer die een maandelijks salaris van 11.000 tot 15.000 dirham verdient.

© Redactie 2017
spanje
marokkanen
huurprijzen
auto
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi