300 Afrikaanse migranten bestormen grensovergang Melilla (video)

marokko
8
9 mei '17
100 Afrikaanse migranten slaagden erin om de Spaanse enclave Melilla vanochtend binnen te komen door de hoge grensbarrière over te klimmen.

"Het incident gebeurde rond 7:00 uur (lokale tijd), het was een zeer grote groep van ongeveer 300 sub-Sahara migranten, waarvan het ongeveer 100 lukte om Melilla binnen te komen", aldus een woordvoerder van de Spaanse Guardia Civil.

Drie agenten van de Guardia Civil  raakten licht gewond nadat ze waren omgeduwd en waren gevallen, één daarvan werd geraakt door een haak die de migranten gebruiken om over de omheining te klimmen. De autoriteiten in Melilla zeiden in een schriftelijke verklaring dat de migranten stenen naar de agenten gooiden en verscheidene voertuigen van de Guardia Civil beschadigden.

Het Rode Kruis verzorgde drie migranten "met kleine blessures, kneuzingen en kleine sneetjes" zei een woordvoerder in Mellilia.

De laatste massale poging om Melilla binnen te komen dateert van oktober 2016, toen honderd Afrikaanse migranten erin slaagden de 3 hekken over te klimmen.

De twee buitenste hekken zijn meer dan zes meter hoog en hebben prikkeldraad en scherpe bladen, ondanks waarschuwingen van maatschappelijke organisaties over de verwondingen die ze veroorzaken.

Sinds het begin van het jaar is de andere Spaanse enclave, Sebta, regelmatig bestormd door Afrikaanse migranten. In februari slaagden 850 migranten, in slechts vier dagen tijd, erin om daar de hekken over te gaan, meldt Lefr360.

Spanje kondigde begin maart aan dat de capaciteit van ontvangstcentra voor migranten in deze twee enclaves verdubbeld is, het aantal plaatsen is verhoogd van 4500 naar 8500.

FaroTV Melilla zond enkele beelden uit van blije migranten in de straten van Melilla:

Youtube link

© Redactie 2017
marokko
melilla
bestorming
migranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi