Duitsland opent centra in Marokko om komst minderjarige Marokkanen in te dammen

marokko
9
9 mei '17
Het land probeert door middel van preventieve maatregelen nog meer toestroom van deze groep een halt toe te roepen.

Uit die gelekte documenten die het Duitse dagblad Die Tageszeitung in handen kreeg is op te maken dat bij de Duitse overheid er alles aan gelegen is om minderjarige Marokkaanse immigranten buiten de deur te houden. Behalve het terugsturen van deze immigranten zouden er maar liefst 2 centra worden geopend in Marokko, volledig gefinancierd door de Duitse overheid. Hiermee zou naar verluidt 1.050.000 dollar gemoeid gaan, zo meldt Tageszeitung. 

Deze opmerkelijke informatie was voor de Duitse pers uiteraard aanleiding om aan te kloppen bij de overheid. In diverse mededelingen en communiqués worden de plannen beaamd. Met dit voornemen zou de overheid alle motieven voor een vertrek naar Europa en dus ook Duitsland met name, weg willen nemen. De centra die elk plek moeten bieden voor 100 personen en waarvan de uitvoering voor rekening komt van de Duitse immigratiedienst BAMF dragen naast een medische functie ook een een educatieve functie voor de minderjarige doelgroep. Tageszeitung onderschrijft dat ook de lokale jeugd, die niet direct onder de doelgroep valt, gebruik zou kunnen maken van de diensten die het biedt. 

Recentelijke immigratie Marokkanen in Duitsland
Afgelopen kalenderjaar vroegen maar liefst 3.999 Marokkanen asiel aan in het land, hiervan kregen er slechts 174 groen licht voor hun aanvraag van de Duitse immigratiedienst. 

© Redactie 2017
marokko
duitsland
immigratie
opvang
maatregelen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi