1 Marokkaanse blauwhelm overleden en 7 gewond na hinderlaag in Centraal-Afrikaanse Republiek

buitenland
0
10 mei '17
Een konvooi van de VN's vredesmissie in de Centraal-Afrikaanse Republiek liep gisteren in een hinderlaag.

Bij de hinderlaag overleed 1 blauwhelm uit Cambodja en raakten 7 Marokkaanse blauwhelmen gewond. Vier blauwhelmen werden bij de aanval ontvoerd, waaronder 1 Marokkaanse blauwhelm. Drie van die vier blauwhelmen zijn inmiddels vermoord teruggevonden, waaronder ook de Marokkaanse blauwhelm. Eén blauwhelm wordt nog vermist.

Het incident vond plaats toen de Cambodjaanse blauwhelmen naar hun basis terugkeerden, vergezeld door de Marokkaanse blauwhelmen. De blauwhelmen maakten deel uit van een engineering-eenheid die assisteert bij de bouw van wegen, bruggen en andere infrastructuur.

"De MINUSCA betreurt het om te bevestigen dat drie van de vier blauwhelmen, die zijn verdwenen sinds de aanval van maandag, dood zijn gevonden en de vierde nog steeds ontbreekt", zei de MINUSCA in een verklaring.

De Marokkaanse blauwhelmen behoren tot de Koninklijke Landmacht (FAR) en maken onderdeel uit van de VN's vredesmissie 'Multidimensional Integrated Stabilization Mission in the Central African Republic' (MINUSCA).

Bij een eerdere aanval in januari van dit jaar werden ook al 2 Marokkaanse blauwhelmen gedood en raakten er twee gewond.

© Redactie 2017
marokkaanse
blauwhelmen
minusca
car
hinderlaag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi