Marokko zonder Munir tegen Oranje, club geeft eerste keus Renard niet vrij

marokko
2
10 mei '17
Bondscoach Herve Renard zal het tegen het Nederlandse elftal moeten stellen zonder de onbetwiste nummer één keeper, Munir.

Tijdens de oefeninterland tegen het Nederlands elftal van eind deze maand kan bondscoach Herve Renard geen beroep doen op zijn eerste keus onder de lat, doelman Munir van CD Numancia. De 28-jarige doelman die tijdens de laatste interlands en Afrika Cup door Renard werd verkozen boven Yassine Bounou van Girona CF, is niet vrijgegeven door zijn club vanwege het feit dat de interland plaatsvindt op een niet FIFA-datum. Opmerkelijk bij deze keuze is wel dat de international geen eerste keus meer is bij Numancia. Na zijn terugkeer van de voor hem succesvolle Afrika Cup kreeg de van Villareal overgekomen Aitor Fernandez. 

Stroef lopende contractsonderhandelingen
Dat Munir op de bank is beland zou alles te maken hebben met het feit dat hij contractsvoorstellen van Numancia naast zich neer zou hebben gelegd. Om nog wat aan de sluitpost te kunnen verdienen wil men zijn dienstverband bij de Segunda Division-formatie verlengen, dit loopt momenteel nog door tot de zomer van 2018. Of er wat op de achtergrond speelt bij Munir, aanbiedingen van andere clubs, is niet bekend. 

Voor de logische stand-in van Munir, Yassine Bounou, is het ook nog maar de vraag of zijn club hem af laat reizen naar Agadir voor het treffen met het Nederlands elftal. In tegenstelling tot zijn directe concurrent bij de Leeuwen v/d Atlas is hij nu wel basisspeler. 

© Redactie 2017
marokko
munir
cd numancia
hervé renard
atlasleeuwen
oranje
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi