Het Amerikaanse leger wil soldaten Darija leren

marokko
19
10 mei '17
Het Amerikaanse leger heeft de Marokkaanse autoriteiten verzocht om hun personeel te helpen de Marokkaanse cultuur en taal (Darija) te leren kennen.

De Amerikaanse militaire instellingen hebben informatie gevraagd over de kosten en het onderwijsprogramma. Als het plan wordt uitgevoerd, zullen de Amerikaanse soldaten starten met het leren van Darija in Rabat, meldt het dagblad Al Akhbar.

Het dagblad meldde dat het Amerikaanse leger interesse heeft getoond om Darija in de leerplannen van zijn personeel te integreren.

Het Marokkaanse Darija maakt momenteel geen onderdeel uit van de curricula van het "Defense Language Institute Foreign Language Center" (DLIFLC) in Californië, het belangrijkste taalcentrum van het Amerikaanse leger. De Arabische dialecten die in het centrum worden onderwezen zijn Egyptisch, Irakees, Levantijns en Soedanees.

Het Amerikaanse leger heeft mogelijk meer belangstelling in het leren van Darija sinds de twee landen jaarlijkse militaire manoeuvres uitvoeren in de gezamenlijke militaire oefening "African Lion", welke recentelijk nog in april in het zuiden van Marokko plaats vonden.

© Redactie 2017
marokko darija
amerika
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi