Het Amerikaanse leger wil soldaten Darija leren

buitenland
19
10 mei '17
Het Amerikaanse leger heeft de Marokkaanse autoriteiten verzocht om hun personeel te helpen de Marokkaanse cultuur en taal (Darija) te leren kennen.
De Amerikaanse militaire instellingen hebben informatie gevraagd over de kosten en het onderwijsprogramma. Als het plan wordt uitgevoerd, zullen de Amerikaanse soldaten starten met het leren van Darija in Rabat, meldt het dagblad Al Akhbar.

Het dagblad meldde dat het Amerikaanse leger interesse heeft getoond om Darija in de leerplannen van zijn personeel te integreren.

Het Marokkaanse Darija maakt momenteel geen onderdeel uit van de curricula van het "Defense Language Institute Foreign Language Center" (DLIFLC) in Californië, het belangrijkste taalcentrum van het Amerikaanse leger. De Arabische dialecten die in het centrum worden onderwezen zijn Egyptisch, Irakees, Levantijns en Soedanees.

Het Amerikaanse leger heeft mogelijk meer belangstelling in het leren van Darija sinds de twee landen jaarlijkse militaire manoeuvres uitvoeren in de gezamenlijke militaire oefening "African Lion", welke recentelijk nog in april in het zuiden van Marokko plaats vonden.
© Redactie 2017
marokko darija
amerika
leger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
wydad
rabat
botolapro
cafchampionsleague
hakim ziyech
afc ajax
saudi professional league
raja
washington
vrijhandelsovereenkomst
atlasleeuwen
frmf
team marokko
casablanca
politie
marrakech
golaso
ajax
iran
tanger
verenigde staten
daesh
eredivisie
caf
mohammed vi