FC Utrecht revelatie Sofyan Amrabat kan rekenen op serieuze interesse Feyenoord

marokko
6
11 mei '17
Amrabat volgend seizoen te bewonderen in de Kuip en wellicht ook in de UEFA Champions League?

Waar we Sofyan Amrabat vroeger vooral kenden als klein jochie van het interview van RTL met zijn oudere broer Nordin Amrabat, toentertijd actief voor VVV Venlo, is hij nu uitgegroeid tot een onbetwiste basiskracht bij de Domstedelingen. Nog niet zo heel lang geleden kreeg zijn seizoen de kers op de taart door zijn debuut voor het Marokkaanse elftal, ook bondscoach Hervé Renard lijkt enorm gecharmeerd en gaf hem daarom een basisplaats in het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Tunesie. De verrassende vierde plaats in de Eredivisie dit seizoen van FC Utrecht is ook voor een groot deel te danken aan de jongeling. Als jeugdexponent kon hij 2 seizoenen geleden zijn debuut maken in de Eredivisie, sindsdien heeft hij zich opgewerkt tot een volwaardige en fysiek sterke kracht op het middenveld van FC Utrecht. |

Transfer aanstaande?
Het Algemeen Dagblad meldde gisteravond dat de mogelijk aanstaande kampioen Feyenoord haar oog heeft laten vallen op de enkelvoudig Marokkaans-international. Amrabat zou een welkome versterking en verbreding van de selectie kunnen zijn voor de Rotterdammers. Echter is 010 niet de enige club met interesse, eerder werd in de Engelse media duidelijk dat ook Watford gecharmeerd is van de middenvelder. Bij hen speelt oudere broer en basiskracht Nordin al geruime tijd. 

Sofyan heeft in de Galgenwaard nog een verbintenis lopen tot de zomer van 2018, zijn huidige club heeft bovendien nog een optie om het contract met één seizoen te verlengen. De clubleiding zou al geruime tijd in gesprek aan het onderhandelen zijn om hem te behouden met het oog op de play-offs voor de UEFA Europa League. 

© Redactie 2017
marokko
sofyan amrabat
fc utrecht
transfer
feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?