Marokko en Portugal willen nationale defensiebanden versterken

buitenland
2
11 mei '17
Marokko en Portugal bekijken de mogelijkheden voor de versterking van hun bilaterale samenwerking op het gebied van de nationale defensie, meldde het Marokkaanse ministerie van Defensie middels een verklaring.
Abdellatif Loudyi, gedelegeerd minister belast met de nationale defensie afdeling, heeft een ontmoeting gehad met de Portugese minister van Defensie, Jose Alberto Azeredo Lopes, die momenteel een Portugese delegatie leidt die Marokko bezoekt. De Portugese ambassadeur in Marokko, Maria Rita Ferro, en admiraal António Manuel Fernandes da Silva Ribeiro, commandant van de Portugese Marine, waren hier ook bij aanwezig.

De verklaring voegt eraan toe dat de samenwerking tussen de twee landen is gebaseerd op een akkoord die in 1993 werd ondertekend. Het streeft er naar gezamenlijke militaire trainingen te organiseren en expertise uit te wisselen, meldt Moroccoworldnews.

Marokko en Portugal hebben de afgelopen jaren gestreefd naar het versterken van de samenwerking en het verstevigen van hun banden op verschillende gebieden.

In 2014 hebben de twee landen 10 dagen lang gezamenlijke marine-oefeningen uitgevoerd, gericht op het vergroten van de expertise en het creëren van een sterke, multilaterale zeemacht die in staat is de vrede in de regio te behouden.

In hetzelfde jaar zei de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Salaheddine Mezouar, dat "de betrekkingen die de twee landen binden, uitzonderlijk zijn dankzij de vriendschap en rust die de bilaterale betrekkingen altijd hebben gemarkeerd, verrijkt door onze gedeelde visie voor de Middellandse Zee en de regio's van de Atlantische Oceaan".
© Redactie 2017
marokko
portugal
defensie
versterken
marine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi