Rabat: behandelingseenheden gelanceerd met gespecialiseerde lessen voor kinderen met autisme

buitenland
0
11 mei '17
De Marokkaanse Autisme Vereniging 'Overcoming Autism' heeft behandelingseenheden gelanceerd met gespecialiseerde lessen voor kinderen met autisme.
Het initiatief, in samenwerking met Rabat's Regionale Onderwijsafdeling, maakt deel uit van de nieuwe Futuroschool in Rabat voor kinderen met een mentale aandoening.

"Het concept is een ongekend initiatief, ontwikkeld met de steun van een gespecialiseerd wetenschappelijk comité. Het doel is om het gedrag van autistische kinderen te structureren", zei de Autisme Vereniging tegen het Marokkaanse persburau MAP. "Het project is bedoeld om te voldoen aan de behoeften van de ouders van autistische kinderen, die last hebben van het gebrek aan zorgfaciliteiten en getrainde professionals", voegde de vereniging toe.

Met de hoop om de conditie van autistische kinderen te verbeteren, heeft de vereniging theoretische en praktische trainingen opgezet voor ouders van autistische kinderen en professionals die werkzaam zijn in instellingen en verenigingen voor autistische kinderen.

Autisme is momenteel van invloed op één op de 50 bevallingen in Marokko, waardoor er meer dan 600.000 mensen met de mentale conditie in het land zijn, meldt Moroccoworldnews.

In Marokko wordt autisme zelden genoemd in de pers en media, behalve een paar jaarlijkse artikelen die op 2 april worden gepubliceerd om de internationale dag van autisme te vieren.
© Redactie 2017
marokko
rabat
autisme
behandelingseenheden
lessen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
turkije
gabon
stade honneur
syrië
terrorisme
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi