Uitgelicht: Ziyech vestigt persoonlijk record, eerste Marokkaanse international ooit in finale UEFA Europa League

marokko
2
12 mei '17
Na een zinderende thuisoverwinning plaatsten de Amsterdammers zich gisteravond op de valreep voor de finale. Geschiedenis schrijven lonkt voor Ziyech!

Het had er alle schijn van en heeft gisteravond uiteindelijk ook vorm gekregen, Ziyech gaat met Ajax de finale van de UEFA Europa League in. Na de galavoorstelling thuis van ruim een week geleden (red. 4-1 winst) hadden de Amsterdammers een hele goed uitgangspositie voor de return in het Parc Olympique Lyonnais. Met de Marokkaans-international in de basis kwam Ajax als eerste tot scoren, dit deed het via centrumspits Kasper Dolberg. 

Aan het optimisme kwam gauw een einde toen Olympique Lyon in slechts 2 minuten tijd de voorsprong realiseerde, nota bene net voor rust. Deze 2 treffers kwamen voor rekening van de ster van de club, Alexandre Lacazette. Na het rustsignaal wachtte een nog spannendere fase voor beide ploegen. Met over en weer genoeg kansen kreeg Lyon de mogelijkheid om via de Algerijn Rachid Ghezzal de 3-1 op het scorebord te toveren. Billen knijpen voor de Amsterdammers aangezien de thuisploeg aan nog één doelpunt genoeg had om ze de verlenging in te slepen. Ondanks de enorme drang naar voren van de Franse topploeg bleef de stand 3-1 bij het laatste fluitsignaal, doorstroming voor Ajax dus naar de finale van dit Europese toernooi. 

Ziyech en het persoonlijke record door deze finaleplaats
De Europa League die tot aan de editie van 2007/2008 de naam UEFA Cup droeg, betekent voor Hakim Ziyech meteen een persoonlijk record. Hij is namelijk de eerste Marokkaanse-international in de geschiedenis van dit toernooi, UEFA Europa League, die zich plaatst voor de finale. In de voorbije versie, toen nog de UEFA Cup, gingen oud-internationals Abdelkrim Merry Krimau (SC Bastia, finale 1978) en Moha El Yaagoubi (RCD Espanyol, finale 2007) hem voor. 

Mocht Ajax de finale in Stockholm winnend naar zich toetrekken ten koste van Manchester United, dan gaat Ziyech de boeken in als de eerste Marokkaanse international ooit die de beker van dit Europes toernooi won!

© Redactie 2017
marokko
hakim ziyech
ajax
europa league
finale
olympique lyon
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi