Elektrische bussen in Rabat vanaf 2018

marokko
59
12 mei '17
Elektrische bussen met minder vervuilende technologieën worden al in 2018 in Rabat in de circulatie gebracht.

De burgemeester van de gemeente Rabat, Mohamed Sadiki, heeft dit aangekondigd. De burgemeester, die sprak tijdens een symposium over "smart cities" op het Agdal-Ryad Spring Festival, zei dat de hoofdstad sinds 2014 werkt aan dit mega-moderniseringsproject.

Volgens Sadiki hebben er al enkele andere energiebesparende veranderingen plaatsgevonden, met name in de openbare verlichting, waarvan de intensiteit nu wordt beheerd om kosten en energie te besparen.

Marokko heeft in 2016 een overeenkomst getekend ter gelegenheid van het bezoek van Koning Mohammed VI aan China om elektrische bussen te vervaardigen in Marokko met een Chinees bedrijf, meldt HuffPostMaroc.

Om dit te doen heeft de Marokkaanse bank BCP zich verbonden met de Chinese industriële busfabrikant Yangtse Ltd. en SIE (een energiebeleggingsmaatschappij voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie). De overeenkomst betreft een bedrag van 1,2 miljard dirham om een ​​industriële eenheid die elektrische bussen in Marokko produceert te financieren voor een start in 2017.

Volgens Ahmed Baroudia, de directeur-generaal van SIE, zal het elektrisch vervoer de afhankelijkheid van olie in het land verminderen en de Marokkaanse steden in staat stellen de kwaliteit van de lucht te verbeteren door middel van verminderde vervuiling.

© Redactie 2017
marokko
rabat
bussen
elektrisch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi