Duizelingwekkende groei van mobiel internetgebruik Marokko, 18.3 miljoen gebruikers

marokko
9
12 mei '17
Een razendsnelle ontwikkeling op de Marokkaanse markt voor mobiele telefonie.

Alleen al uit de televisiereclames van Marokkaanse telecomproviders kan je al afleiden dat deze markt booming is, recente cijfers van Marokko's telecomtoezichthouder ANRT onderschrijven deze razendsnelle ontwikkeling. Het ANRT publiceerde onlangs de cijfers van het eerste kwartaal van dit kalenderjaar, duidelijk is dat nu al het aantal gebruikers in vergelijking met vorig jaar (over het hele komende jaar voorspeld) explosief stijgt: een toename van 1,15 miljoen gebruikers wat neerkomt op een groeipercentage van ruim 26%.

Gebruik van het snelle 4G-netwerk
Ook in Marokko lijkt de consument erg tevreden met deze nog niet zo heel lang geleden gelanceerde internetsnelheid. Sinds december 2016 is het aantal gebruikers van een 4G-netwerk toegenomen tot 3,4 miljoen, een stijging van maar liefst 21% in zo'n redelijk korte periode. 

Aantal abonnementhouders haalt het niet bij het prepaidgebruik
Waar nauwelijks beweging in te zien is, is het aantal consumenten wat een abonnement afsluit. Maar liefst 38,68 miljoen Marokkanen prefereren nog steeds het prepaid opwaarderen boven een maandelijks abonnement (3,1 miljoen consumenten). 

Het aantal mobiele gebruikers overall, dus niet alleen internet tikte aan het einde van 2016 volgens de ANRT de 41,5 miljoen aan. 

© Redactie 2017
marokko
mobiel internet
toezichthouder
anrt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi